From materials to layout, to colour combinations, we worked closely with the client to create a truly unique and personal setting. The striking colour scheme for our NW Kitchen was carefully chosen from the pale wash of tones on the surrounding untreated wall retained from the original building. In contrast, the kitchen units were crafted from cutting-edge MDF core and linoleum materials, forgoing handles for a sleek, contemporary look. The black granite worktop is paired seamlessly with a black sink and tap, matching the cabinet edging for coherence. The NW Kitchen ‘s large island was designed both as a area for cooking and for working, with a built-in printer drawer and extra sockets. We built a complementary lino table top for a height adjustable base to serve as an additional work station.